Hieronder worden de verschillende disciplines uitgelegd die Turnclub Sirene Middelkerke rijk is. Het lidgeld, de specifieke groepsindelingen, trainingsmomenten en -locaties vind je terug in onze folder.

Kidies

Elke kleuter in actie!

Kinderen het plezier van sporten en bewegen laten ontdekken is een prioriteit in het kleuterturnen. Ze krijgen de kans om op een leuke en kwaliteitsvolle manier te bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven én leren.

Met het kleuterprogramma Kidies gaan we aan de slag om gevarieerde lesinhouden aan te bieden in verschillende domeinen. Hierbij wordt zowel de algemene motorische ontwikkeling gestimuleerd alsook worden de eerste gymnastiek-specifieke vaardigheden aangeleerd.

De Kidies worden volgens leeftijd ingedeeld in Kidies 1 en Kidies 2. Op woensdag trainen ze in Lombardsijde, op zaterdag in Leffinge.

Gymtopia

Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. 

In zowel Gymtopia 1 als 2 wordt de basis gelegd voor een leven lang bewegen. Gymtopia 1 is voornamelijk gericht op doorstroom naar de recreagroepen. Gymtopia 2 bereidt de gymnasten voor op de competitiesport. In overleg met de trainers en ouders wordt beslist tot welke groep de gymnasten toetreden.

In de groep Gymtopia 1 Jongens kunnen alle jongens terecht van 7 en 8 jaar. Hier ligt de focus op de specialisatiegroepen tumbling en trampoline. Gemotiveerde en goede gymnasten worden voorbereid op het I-niveau. Vanuit deze groep kunnen de jongens uitstromen naar zowel het recrea- als het competitieniveau (in overleg met de trainers, de ouders/voogd en het kind zelf).

Kids Dance

Kinderen van 7 tot en met 12 jaar kunnen hier terecht voor een wekelijkse uurtje dans. Plezier verzekerd!

De discipline Kids Dance is ingedeeld in twee leeftijdsgroepen. Kinderen van 7 en 8 jaar kunnen dit combineren met de Gymtopia-opleiding.

Ritmiek

In de discipline Ritmiek wordt er geturnd op muziek en werk je met vijf verschillende tuigen: touw, hoepel, bal, knotsen en lint. De turnster heeft een goede coördinatie nodig om de tuigen te werpen en te vangen. De oefeningen worden gecombineerd met evenwichtselementen, draaien en pivots. Ook ballet en expressie maken een belangrijk deel uit van de opleiding van deze turnster.

Ons specialisatiedomein Ritmiek bevat twee recreagroepen op leeftijdsniveau en een competitiegroep (na selectie).

Toestelturnen

Vliegen aan de damesbrug, turnen op de balk of acrobatische reeksen aan de grond? Toestelturnen is een individuele sport waar aan vier toestellen geturnd wordt: de damesbrug, balk, grond en sprong. Sierlijkheid, persoonlijkheid, techniek en presentatie zijn hier belangrijk.

Ons specialisatiedomein Toestelturnen bevat twee recreagroepen op leeftijdsniveau en een competitiegroep (na selectie).

Dubbele Minitrampoline

Hoogte en sensatie? Dat is trampolinespringen! Op de trampoline springen de gymnasten soms tot 8 meter hoog en combineren ze salto’s en schroeven. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht zweeft en hoe meer salto’s je kan maken. De trampolinespring(st)er kan evenwicht, ritme, tempo- en ruimtegevoel uitstekend combineren. Springen op de dubbele minitrampoline vraagt durf, coördinatie en perfectie.

Ons specialisatiedomein Dubbele Minitrampoline bevat een recreagroep en een competitiegroep (na selectie).

Tumbling

Salto’s, schroeven en fliks zijn de kernelementen in de discipline Tumbling. In deze discipline voer je spectaculaire turnoefeningen uit op de 25 meter lange verende baan. Deze individuele discipline wordt zowel door jongens als meisjes beoefend. Een goede beheersing, vormspanning en explosiviteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze sporters.

Ons specialisatiedomein Tumbling bevat een recreagroep en een competitiegroep (na selectie).

Aerobics

Volwassenen kunnen terecht bij onze Aerobicsgroep. Aerobics is een efficiënte, fysieke uitoefening die op muziek wordt gedaan. Kracht, flexibiliteit, coördinatie en tact worden getraind.

Zumba Gold

Zumba Gold is een Zumbavariant met een lagere intensiteit en dus uitermate geschikt voor beginnende sporters, volwassenen en senioren! Zumba Gold brengt fitness en dans samen in één effectieve workout.

Seniorengym

Blijf bewegen, blijf fit en blijf gezond dankzij gymnastiek. Zo kan je met plezier een dagje ouder worden!

Het is geen geheim dat bewegen belangrijk is, zowel voor jongeren als voor ouderen. Krijg je bij het ouder worden last van je spieren en gewrichten? Dan is gymnastiek de ideale oplossing, want door te bewegen worden de spieren en gewrichten soepeler. Daarnaast heeft gymnastiek ook een positieve invloed op de bloeddoorstroming en de lenigheid.

Met stap- en spierverstevigende oefeningen blijf je in conditie. Alle lessen worden door de trainer aangepast aan het niveau van de groep. De lessen worden meestal in groep gegeven doordat het motiverend werkt en ook het sociale aspect speelt hier een rol.

In onze club kun je kiezen om één, twee of drie keer per week een sessie te volgen. De sessies gaan op maandag en donderdag door in Middelkerke, op woensdag in Lombardsijde.